ΠΩΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΜΟΥ;

Μια από τις συχνότερες ερωτήσεις που μας γίνονται στην FEARLESS είναι στο πως να καθαρίσετε, να φυλάξετε αλλά και γενικά να φροντίσετε τα γάντια σας. Παρακάτω θα σας δώσουμε κάποιες προτάσεις και συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να παρατείνετε την ζωή των γαντιών σας, κρατώντας τα σε ιδανική κατάσταση στην προπόνηση αλλά και στα παιχνίδια.



Μην χρησιμοποιειτε ιδιο ζευγαρι σε προπονηση και αγωνα

Όσο και αν κάθε προπόνηση είναι σαν τον αγώνα, είναι αλήθεια πως στο παιχνίδι θέλουμε να πάρουμε το 100% από τα γάντια μας. Γι' αυτό σας προτείνουμε να έχετε ένα ζευγάρι για τους αγώνες και ένα για την προπόνηση. Μόλις εκείνο των αγώνων φθαρεί (ανάλογα τους αγώνες, την ηλικία, τα γήπεδα κλπ) γίνεται "ζευγάρι προπόνησης" και πάει λέγοντας.

Να πλενετε τα γαντια σας μετα απο καθε χρηση

Μετά από κάθε προπόνηση αλλά και αγώνα, πλύνετε τα με λίγο χλιαρό νερό στο χέρι, ιδανικά χρησιμοποιώντας το Σαπούνι Γαντιών μας, ώστε να φύγουν από την παλάμη χώματα, λάσπες ή η "μαυρίλα" από τους συνθετικούς τάπητες. Επίσης ρίξτε λίγο νερό και στην μέσα πλευρά ώστε να φύγει ο ιδρώτας, στράγγιξτε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά. Αυτό είναι ένα από τα βασικότερα ίσως κομμάτια για να αντέξει το λάτεξ στον χρόνο! Σημαντικό επίσης είναι να πλυθούν και πριν την πρώτη χρήση, ώστε να φύγει το υλικό που προστατεύει το λάτεξ κατά την αποθήκευση.

Αποθηκευεστε τα πριν στεγνωσουν τελειως

Καλό είναι μετά την αγορά των γαντιών σας να κρατήσετε την συσκευασία τους ώστε να μπορείτε να τα αποθηκεύετε. Όταν θα περάσουν αρκετές μέρες χωρίς να τα χρησιμοποιήσετε, προτού στεγνώσει 100% το λάτεξ της παλάμης, βάλτε τα στην συσκευασία τους και αποθηκεύστε τα. Με αυτό τον τρόπο θα είναι έτοιμα για χρήση μόλις το χρειαστείτε ξανά και δεν θα έχουν ξεραθεί στην παλάμη.

Πλυσιμο στο πλυντηριο

Μπορείτε να τα βάλετε στο πλυντήριο για να πλυθούν σε χαμηλή θερμοκρασία (30°C), αλλά καλό θα ήταν να το αποφεύγετε διότι μειώνεται ο χρόνος ζωής του λάτεξ. Το πλυντήριο θα μπορούσε να ήταν μια ιδανική λύση για ένα καλό πλύσιμο, κυρίως για το εσωτερικό, ανά 40-50 ημέρες.Αυτές ήταν μερικές από τις συμβουλές μας με βάση την γνώση μας πάνω στο υλικά από τα οποίο φτιάχνονται τα ποδοσφαιρικά γάντια, αλλά και από την προσωπική μας εμπειρία στην θέση με το νούμερο 1. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας ανά πάσα στιγμή για διευκρινίσεις, περισσότερες πληροφορίες αλλά και προτάσεις για την καλύτερη συντήρηση.

ΚΟΛΛΑ ΓΑΝΤΙΩΝ

Είναι απαραίτητο το πλύσιμο της παλάμης μετά την χρήση, ώστε να μην ξεραίνεται το υλικό πάνω στα γάντια.