ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Στην Fearless πολλές φορές δεχόμαστε ερωτήσεις από τους γονείς των μικρών μας φίλων, οι οποίοι μαζί με τα παιδιά τους, εισέρχονται στον μοναδικό κόσμο των τερματοφυλάκων. Γι’ αυτό και δημιουργήσαμε έναν οδηγό από τις πιο συχνές ερωτήσεις ώστε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το κατάλληλο ζευγάρι!

ΤΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΓΑΝΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ;

Η επιλογή στο νούμερο των γαντιών θα πρέπει να γίνει αφού συμβουλευτείτε το αντίστοιχο μεγεθολόγιο. Το νούμερο του γαντιού δεν έχει άμεση συσχέτιση με την ηλικία του τερματοφύλακα.

ΠΟΣΟ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ;

Σε γενικές γραμμές τα γάντια είναι ένα αναλώσιμο είδος. Σε μικρές ηλικίες ένα ζευγάρι συνεχίζει να είναι αξιόπιστο, με χρήση 3-4 φορές/εβδομάδα, για περίπου 2-4 μήνες. Αυτό εξαρτάται από την χρήση, τον αγωνιστικό χώρο, την συντήρηση του ζευγαριού, αλλά και την εμπειρία του τερματοφύλακα (μεγαλώνοντας σταματάει να σηκώνεται με την παλάμη στο έδαφος). Γι΄ αυτό και σε μικρές ηλικίες προτείνεται να επιλέγονται πιο φθηνά ζευγάρια, ώστε να είναι εφικτή η συχνή αλλαγή τους.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΩ;

Μπορείτε να διαβάσετε τον αναλυτικό μας οδηγό εδώ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ;

Τα προστατευτικά κόκκαλα είναι ένα κομμάτι πλαστικού που εφαρμόζει στην πίσω πλευρά των δαχτύλων (όχι του αντίχειρα), ώστε να προσφέρει περισσότερη προστασία στον τερματοφύλακα, αποτρέποντας έτσι τυχόν τραυματισμούς. Συστήνεται ιδιαίτερα στις ηλικίες μέχρι 12 ετών, όπου ακόμα οι τερματοφύλακες εκπαιδεύονται στην βασική τεχνική της λαβής στην  μπάλα. Υπάρχει πάντα η επιλογή για την αφαίρεση τους (αποσπώμενα).

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΛΛΑ ΓΑΝΤΙΩΝ;

Η κόλλα γαντιών είναι ένα πρωτοποριακό προϊόν της Fearless, το οποίο ενισχύει την ποιότητα στις επαφές με την μπάλα. Με την εφαρμογή στην παλάμη δημιουργεί μια κολλώδη υγρασία βοηθώντας έτσι στην συγκράτηση της μπάλας από τον τερματοφύλακα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην προπόνηση και στον αγώνα, όπως και σε φθαρμένα γάντια ώστε να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα τους.. Είναι απαραίτητο το πλύσιμο της παλάμης μετά την χρήση, ώστε να μην ξεραίνεται το υλικό πάνω στα γάντια.

ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΓΑΝΤΙΩΝ;

Το κόψιμο (roll finger, negative cut, flat palm), αφορά στον τρόπο ραφής, κυρίως στο μέρος των δαχτύλων και επηρεάζει τον τρόπο που αυτά εφαρμόζουν μέσα στα γάντια αλλά και στις επαφές με την μπάλα. Είναι προσωπική επιλογή του τερματοφύλακα, τι τον εξυπηρετεί περισσότερο, με την πλειονοτητα των τερματοφυλάκων, να χρησιμοποιούν ανα διαστήματα όλα τα είδη.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΜΗΣ;

Το πάχος της παλάμης μετριέται σε χιλιοστά και είναι το πιο βασικό για την ποιότητα των γαντιών. Συνήθως είναι μεταξύ 3 ή 4 χιλιοστών. Το πάχος παρόλα αυτά δεν επηρεάζει άμεσα την αντοχή των γαντιών, με την πιθανότητα βέβαια ένα παχύ γάντι να φθαρεί πιο εύκολα, καθώς είναι εκτεθειμένο περισσότερο λόγω μεγέθους.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ;

Θα έχετε δει σε πολλά από τα προϊόντα μας την επιλογή για εξατομίκευση, αλλά τι πραγματικά είναι αυτό; Εξατομίκευση ή τύπωμα είναι μια προσθήκη της επιλογής σας, ώστε να αναγράφει το προϊόν κάτι που εσείς θα επιλέξετε, όπως παραδείγματος χάρη το όνομα, τον αριθμό ή ότι άλλο σας έρχεται στο νου! Δείτε εδώ τον αναλυτικό οδηγό.

ΤΙ ΜΟΝΤΕΛΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ;

Η διαφορά έχει να κάνει με το λάτεξ της παλάμης τους. Τα ζευγάρια PRO έχουν German Contact Latex, ενώ τα ζευγάρια Χ, V και I Giga Grip. Με απλά λόγια, τα PRO έχουν την μέγιστη ποιότητα στην επαφή με την μπάλα, αλλά με χαμηλότερη αντοχή στις φθορές μιας και έχουν πιο ευαίσθητο λάτεξ, σε αντίθεση με τα Χ που έχουν πολύ υψηλή αντοχή. Δείτε εδώ τον αναλυτικό οδηγό.